Financieel-manager RGD verduistert SRD 30.000

De 59-jarige ambtenaar S.K. is enkele dagen terug aangehouden en opgesloten op verdenking van verduistering onder verzwarende omstandigheden. S.K. is financieel manager bij de Regionale Gezondheid Dienst (RGD). Vanwege zijn functie als financieel manager werden de opbrengsten van de verkoop van babyvoeding vanuit de verschillende RGD-poliklinieken aan hem overgedragen, met de bedoeling die gelden op een bankrekening van de RGD te storten. S.K. stortte slechts een deel van de ontvangen gelden op de bankrekening. De rest van het geld gaf hij een andere bestemming. De criminele handeling kwam aan het licht tijdens een intern financieel onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat S.K. in totaal SRD 30.027 niet op de rekening van de RGD heeft gestort. Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Fraude van de politie.

error: Kopiëren mag niet!