26.000 huishoudens zaten zonder stroom

De NV Energie Bedrijven Suriname heeft vanaf de ontstane situatie van woensdagavond, waarbij hevige rukwinden schade hebben aangericht aan verschillende toevoerlijnen, waardoor deze buitenwerking zijn getreden, met grote voortvarendheid gewerkt aan het herstel van de aangerichte schade aan het elektriciteitsnet. Technici van het bedrijf werken tot nu toe met man en macht om dit ongerief tot het verleden te doen behoren. Allereerst biedt de directie van het bedrijf haar verontschuldigingen aan de gemeenschap aan voor het ontstane ongerief. Tot de lijnen die het begaven, behoren onder anderen die van Commewijne, veel in Paramaribo Noord en daarnaast Lelydorp, Kasabaholo en Kwatta. Deze storing heeft ertoe geleid dat 26.000 huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.
Het gelukte de technici van de EBS om reeds binnen twee uren de lijnen die het minst schade hadden,  te herstellen. Echter duurde het ruim tien uren voordat de zwaar beschadigde lijnen waren hersteld. Intussen is het grootste deel van de beschadigde lijnen weer in gebruik en beschikt het merendeel van de huishoudens wederom over voldoende elektriciteit. De technici werken nu nog aan de heel kleine individuele straatstoringen. Het betreft ongeveer 112 gevallen van straatstoringen, waarbij 10 ploegen van technici zijn ingezet om deze storingen nog voor vannacht opgeheven te krijgen en zodoende een ieder wederom van voldoende elektriciteit te voorzien.

error: Kopiëren mag niet!