2½ jaar celstraf voor steken in geslachtsdeel

De 55-jarige Rudy Landveld heeft op 5 april 2012 de ballen van de vriend van zijn ex-vriendin met een hooivork doorgestoken. Als of dit niet genoeg was, bracht hij ook nog met het wapentuig enkele slagen op het hoofd van het slachtoffer toe. Landveld gaat wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel voor 2½ jaar de bak in.
Gisteren getuigde de ex-vriendin tegenover rechter Dinesh Sewratan. Zij had gedurende 9 maanden een relatie met de verdachte. Omdat de verdachte een dochter van zijn ex-vriendin als zijn vrouw wilde hebben, verbrak  de vrouw de relatie.  Op die bewuste dag lag de ex-vriendin met haar nieuwe partner te slapen. Omstreeks een uur in de ochtend kwam de verdachte bij zijn ex. Hij sloeg een van de deuren open en verschafte zich toegang tot de woning. Volgens verklaring van de ex heeft Landveld haar mishandeld. Ook heeft de verdachte haar partner met een hooivork aangevallen. Zij heeft de mishandeling meegemaakt. Na de mishandeling ging Landveld met SRD 800 ervandoor. De buren schakelden de politie in.
De openbare aanklager Duncan Nanhoe achtte het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel wettig en overtuigend bewezen. Voor de poging tot levensberoving had de officier van justitie (ovj) vrijspraak geëist. Het slachtoffer is nooit gehoord door de politie. De ovj  betitelde het feit als zeer ernstig.  ‘We weten niet of zijn mannetje nog inderdaad kan staan”, merkte Nanhoe ook nog op. Hij eiste een straf van 3 jaar met aftrek. Advocaat Robby Neslo, die de verdachte verdedigt, verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van het OM. De raadsman gaf aan dat de ex-vriendin Landveld had gebeld om uit te gaan. Toen hij op het adres arriveerde, werd hij door de partner van zijn ex aangevallen met een hooivork. Het gelukte de verdachte om de hooivork afhandig te maken en daarmee de partner van zijn ex enkele slagen toe te brengen. De verdachte heeft verklaard dat hij de relatie had beëindigd omdat de vrouw aan prostitutie was begonnen.
De magistraat vond de verklaring van de verdachte niet aannemelijk. “Welke vrouw gaat een andere man uitnodigen, terwijl zij een man in huis heeft”, merkte de rechter op. Landveld heeft reeds 5 veroordelingen op zijn naam staan. Desondanks mitigeerde de rechter de eis naar een celstraf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!