Vuistvuurwapen agent gestolen uit voertuig

Afgelopen weekend is het vuistvuurwapen van een agent gestolen uit zijn voertuig. De agent is werkzaam op de afdeling Forensische Opsporing. Meegenomen is een vuistvuurwapen met 12 scherpe patronen. De dief heeft zich middels inbraak toegang verschaft tot het voertuig. Van de dader is er nog geen spoor.
Inspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname bevestigt tegenover Dagblad Suriname het voorval. Volgens Naarden moet elke politieman zijn of haar wapen op het moment dat hij/zij ergens moet gaan, bij zich hebben. De wetsdienaren moeten hun vuistvuurwapen niet onbeheerd achterlaten en helemaal niet in de wagen. ‘Het is een vuistvuurwapen en geen geweer, dus je moet het maar meenemen’, zegt inspecteur Naarden.
De inspecteur zegt dat er zeker een intern onderzoek zal komen met betrekking tot deze zaak. Over de diefstal is er al een onderzoek. Het interne onderzoek moet uitwijzen waar de politieman zich bevond ten tijde van de inbraak en waar de wapen bewaard was. Indien blijkt dat de agent het wapen door nalatigheid heeft verloren, zal de korpsleiding hem voordragen om deze te vergoeden.

error: Kopiëren mag niet!