Personeel SWM schort acties op

Het personeel van de Surinaamse Waterleidingsmaatschappij (SWM) heeft zijn acties opgeschort. Dit, uit egards voor de Bemiddelingsraad (BR) die intervenieert in het conflict, zegt C-47-topper en bondsadviseur Robby Naarendorp. Partijen waren afgelopen maandag voor negen uur ‘s avonds opgeroepen om te verschijnen voor de Raad.  De BR heeft aangegeven dat hij slechts kan bemiddelen als er rust is in het bedrijf. ‘We geven ze de ruimte om naar een oplossing te zoeken’, zegt Naarendorp. De Bond van Personeel bij de SWM legde maandag het werk neer, omdat de directie weigerde de gevraagde looncorrectie van 15 % toe te kennen. Vanwege het vastlopen van de loononderhandelingen nam de alv afgelopen vrijdag het besluit alle werkzaamheden neer te leggen. De bond houdt vast aan 15% uitgaande van de jaarinflatie, terwijl de directie bereid is 9 % te geven.

error: Kopiëren mag niet!