Radjkoemar Randjietsingh: ‘We kunnen niets doen wanneer mensen weg willen’

Leden van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) trekken daadwerkelijk weg uit de partij uit onvrede. Onlangs heeft een groep VHP’ers uit Wanica zich aangesloten bij de Nationale Democratische Partij, de NDP. Dagblad Suriname maakte in zijn eerdere edities melding hiervan. Echter, dit werd met klem tegengesproken door VHP-toppers.
In gesprek met Dagblad Suriname zei ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh van de VHP gisteren het volgende: ‘We kunnen niets doen wanneer de mensen weg willen. We zijn geen dictatoriale partij, we zijn een democratische partij.’ Volgens Randjietsingh wordt niemand gedwongen deel uit te maken van de VHP. ‘We hebben geen enkele behoefte om shows en poeha te gaan maken wanneer mensen weggaan. Dagelijks melden ook tientallen NDP’ers zich bij ons gaan, die lid willen worden van de VHP. Ze zeggen dat aan hen zoveel is beloofd, maar dat ze niets hebben gekregen.’ Partijvoorzitter Santokhi heeft na zijn aankomst in Suriname, bijkans een week terug, een onderhoud gehad met de groep VHP’ers uit Wanica. Echter, dit heeft niet mogen baten. De heren hebben toch besloten om de partij vaarwel te zeggen.
In eerste instantie luidde het standpunt dat indien de partijvoorzitter niet ertoe over zou gaan om zijn gedrag te veranderen, heel binnenkort een beweging op gang zou komen die zijn vervanging zou opeisen. Deze groep was zeer ontevreden over de wijze waarop de voorzitter de partij leidt. Zij is van oordeel dat Santokhi slechts commissies installeert en met zijn eigen mensen, de zogenaamde ‘groep van Lelydorp’, werkt. De oude werkers die al jaren hun krachten hebben gegeven aan de partij, worden juist op een zijspoor geplaatst. Deze personen zijn zelfs ertoe overgegaan om hun functie ter beschikking te stellen aan de VHP.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!