President niet naar Rio+20, moet het rustig aan doen

President Desi Bouterse gaat niet meer naar de Rio+20 conferentie in Brazilië. In zijn plaats vertrekt vicepresident Robert Ameerali. De artsen hebben de president rust voorgeschreven. Hem is dringend afgeraden om naar de conferentie te gaan. De president heeft zich geruime tijd voorbereid voor deze belangrijke conferentie waar staatshoofden van de hele wereld aanwezig zijn. Hij zou de vergadering van de Verenigde Naties op 22 juni toespreken.
Tot het laatste moment is gewacht om na te gaan of Bouterse deze reis toch zou kunnen maken. Hij heeft juist als voorzitter van de Caricom, staatshoofden uit de regio gemobiliseerd om naar de conferentie te gaan. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt dat alles goed is voorbereid en dat het team van Suriname precies weet wat er gedaan moet worden.
Het niet persoonlijk aanwezig zijn van de president  vindt de delegatie jammer, maar  zijn gezondheid gaat voor. De president heeft het de laatste tijden te druk gehad, waardoor de artsen hem dringende rust hebben voorgeschreven. Een team van Surinaamse deskundigen en diverse groepen zijn in Rio aanwezig. De regeringsdelegatie vertrekt onder leiding van Ameerali vroeg in de ochtend naar Brazilië. De staatshoofdenconferentie duurt tot 22 juni.

error: Kopiëren mag niet!