‘Als u een hart hebt, meld je aan bij de politie’

De 48 – jarige schilder Mukesh ‘Mukha’ Bansie, de 32ste verkeersdode voor 2012, laat vijf kinderen, vier zonen en een dochter, in de leeftijd van 12 tot 28 jaar, achter. In een ruk is de rol van schoondochter Ramona Oemraw en haar man, de oudste zoon van het verkeersslachtoffer, veranderd in dat van vader en moeder. Mukesh Bansi leefde al 12 jaren gescheiden met de moeder van zijn kinderen. Drie van de kinderen woonden bij hem, terwijl twee in een kindertehuis verblijven. Als Dagblad Suriname de getroffen familie thuis aan de Dharmawatieweg nummer 4 opzoekt, worden wij verwelkomd door schoondochter Ramona Oemraw. Drie van de kinderen van het verkeersslachtoffer die op dat moment thuis zijn, kijken terneergeslagen. ‘Het is een heel harde klap voor ons’, zegt Oemraw. ‘We hielden heel veel van hem.’ Oemraw vertelt: ‘Zaterdagavond was ik alleen thuis met hem. Ik was bezig te koken. Hij zei op gegeven ogenblik dat hij brood zou kopen en dat hij zo terug zou zijn. Dat waren zijn laatste woorden tegen mij. Vijf minuten later werd ik geroepen door buurtbewoners die me vertelden dat mijn schoonvader was aangereden. Hij bloedde hevig. Ik ben weer naar huis gerend om een doek te halen. Als hij gelijk hulp had gekregen was hij misschien nog in leven’, zegt de schoondochter met een brok in haar keel. De enige informatie die de familie over de veroorzaker beschikt, is van horen zeggen: ‘een grijze auto die heel hard reed.’
De politie schrijft in een persbericht dat Bansie van achteren is aangereden door de bestuurder van vermoedelijk een grijs gelakte stationwagen. Na de aanrijding reed de bestuurder door in de richting van de Indira Gandhiweg. Bansie liep zware letsels op en werd per ontboden ambulance vervoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij later op de avond kwam te overlijden. De verkeersunit van Wanica is belast met het onderzoek. Informatie die kan leiden tot het achterhalen van de autobestuurder of de wagen kan worden door gespeeld aan de verkeersunit van Wanica op het telefoonnummer 582205 of aan de Centrale Meldkamer.
‘Ik wil graag hebben dat de bestuurder opgepakt wordt’, zegt Oemraw. ‘Je rijdt iemand aan en je rijdt door. Als u een hart hebt, meld je aan bij de politie. Ik heb geen schoonvader meer en de kinderen geen vader.’
Vader Bansie en zijn oudste zoon zorgden dagelijks ervoor dat er brood op tafel was. De familie heeft het financieel niet breed. Personen die de familie op welke wijze dan ook willen ondersteunen, kunnen bellen op de nummers 08707705/ 08233605.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!