Harold Ramdhani: ‘SLM verplichten met ander type vliegtuig te vliegen’

De open sky agreement die Suriname zal aangaan met de Verenigde Staten van Amerika, zal de Surinaamse carrier verplichten om de vlucht vanuit Paramaribo naar Miami met een ander type vliegtuig te doen. Het is van belang dat de vlucht vanuit Paramaribo naar Miami rechtstreeks wordt uitgevoerd. Reeds geruime tijd vliegt de SLM naar Miami, echter met een tussenstop in Guyana, zegt Harold Ramdhani van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra). Hij benadrukt dat dit beslist geen concurrentie teweeg zal brengen voor de SLM. Integendeel is er sprake van regulering. Ramdhani legt uit dat gezien het feit dat Suriname naar Amerika vliegt, Amerika het recht heeft om vluchten naar Suriname uit te voeren. Dit betreft internationale regelgeving in de luchtvaartwereld. Echter, niet alle landen maken hier gebruik van. Volgens de Asra-topper zal de open sky agreement de Surinaamse carrier ertoe dwingen haar product kwalitatief hoog te houden.
Voor Amerika zal het in het prille begin moeilijk zijn om een volle kist naar Suriname te brengen. Surinamers daarentegen vliegen vaker naar Miami, voor hen is het heerlijk toeven in Miami, zegt Ramdhani. Hij benadrukt dat er rekening mee gehouden moet worden dat onze nationale carrier bekend staat om haar goede reputatie. Daarentegen zal het voor Amerika stukken moeilijk zijn om de route zelf te ontwikkelen en deze te onderhouden. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zullen eerst een marktonderzoek doen, vervolgens een plan schrijven. Daarnaast is het maken van een reclamecampagne van groot belang om passagiers op vrij regelmatige basis naar Suriname te halen. Het zal zeker een vol jaar duren alvorens de eerste vlucht uitgevoerd kan worden, benadrukt Ramdhani.
Gisteren was de eerste dag van een conferentie alvorens te komen tot een principeovereenkomst en vervolgens een luchtvaartverdrag. Hier zijn alle zaken besproken waaronder vliegbelasting, veiligheid en zaken betreffende het vervoeren van passagiers. Bij een open sky agreement wordt extra aandacht besteed aan de aspecten van veiligheid en het niet ontduiken van belasting. Daarnaast wordt ook gekeken naar de volledige naleving van arbeidswetten en regelgeving. Het begin is altijd voor de volle honderd procent verlieslatend, in deze periode worden er investeringen gepleegd, zegt de Asra-topman.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!