EBS bezit niet over genoeg materiaal voor straatverlichting

Het komt vaker voor dat delen van straten ondanks zij zijn voorzien van straatverlichting, gehuld zijn in het donker. Soms is dat meters achter elkaar het geval. Dit komt doordat de lampen zijn doorgeslagen of doordat vandalen of junkies aan het werk zijn gegaan. Het is ook opgevallen dat het meestal de hangjongeren zijn die deze wandaden verrichten. Voor buurtbewoners is het heel lastig, omdat zij  met de verlichting toch wel een veiligheidsgevoel hebben. En wanneer de lampen niet branden, komt dat gevoel enigszins weg te vallen. Zo vertelt Annelies uit Koewarasan dat de meeste lampen van de straatverlichting in haar buurt kapot zijn geslagen en dat enkele van de overgebleven lampen niet aangaan. Zij zegt meerdere keren haar klacht gedeponeerd te hebben bij de Energiebedrijven Suriname (EBS), maar dat er geen acties zijn ondernomen. Zij zegt begrepen te hebben dat de EBS materiaal tekort komt en dat daarom de situatie onveranderd blijft.
Marcel Eindhoven, technisch directeur EBS, bevestigt dat zij inderdaad niet genoeg lampen hebben. Dit heeft gelegen aan logistieke zaken. Volgens hem zijn de bestellingen al geplaatst en zal het niet lang meer duren voordat zij het materiaal in voorraad zullen hebben.

error: Kopiëren mag niet!