Directeur SZF onder curatele gesteld

De waarnemend directeur van Staatsziekenfonds (SZF), Stephen Comvalius,  mag van minister Michel Blokland geen overeenkomsten sluiten die verregaande consequenties hebben. Dit heeft de bewindsman dinsdag schriftelijk meegedeeld aan Comvalius. Als reden heeft Blokland opgegeven ‘gewijzigde beleidsinzichten’. De SZF-topper mag ook in de personele sfeer geen handelingen plegen. Op Comvalius is een beroep gedaan om “lopende zaken op een juiste wijze af te handelen”.
Comvalius is een topper van de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Deze partij is bij de reshuffling van de regering door president Desi Bouterse uit de coalitie gezet. Het is duidelijk dat de SZF-directeur niet de vrije hand zal krijgen bij het bedrijf. Comvalius heeft een contract dat nog tot medio volgend jaar loopt.

error: Kopiëren mag niet!