Paul Somohardjo: ‘Een partijvoorzitter moet van de straat zijn’

‘De nieuwe NPS-voorzitter Gregory Rusland is een kundige minister geweest. Maar om een partij te leiden, moet je van de straat zijn’, zegt voorzitter  Paul Somohardjo van Pertajah Luhur in een reactie op de verkiezing van Rusland. ‘Om een partij te leiden, moet je over geheel andere kwaliteiten beschikken. Dan moet je een man van het volk zijn, je veel tussen de mensen begeven. Rusland moet die ervaringen nog opdoen.’  Somohardjo denkt niet dat de NPS, onder leiding van Rusland, zal kunnen uitgroeien tot een grotere partij dan PL. ‘De Pertajah Luhur is de NPS allang voorbijgestreefd. We zijn groter dan de NPS, en zullen dat ook blijven. Ik blijf niet slabakken en wacht niet tot de verkiezing om activiteiten uit te voeren voor mijn mensen. Ik ben continu bezig.’
De PL-voorzitter vindt het correct dat Rusland de NPS oproept om terug te gaan naar de basis. Het is een partij van het volk en de achterban mag niet verwaarloosd worden. ‘De NPS was een echte volkspartij in de jaren zestig ten tijde van Pengel. Zo heb ik de partij gekend, toen ik toetrad in die periode’, zegt Somohardjo. De PL-topper zegt dat hij geen ruzie had met ex-NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. ‘Ik kon goed met hem samenwerken. Het liep alleen mis bij de samenstelling van de kandidatenlijst bij de afgelopen verkiezingen.’ De NPS en de andere partners van het Nieuw Front hadden voor de verkiezingen van mei 2010 besloten niet langer met de PL in zee te gaan. Die breuk heeft hen verkiezingswinst gekost.

error: Kopiëren mag niet!