Oom riskeert vijf jaar cel wegens seksueel misbruik

Alfons D. hoorde een celstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht zijn 15-jarig nichtje op 4 februari 2012 seksueel te hebben misbruikt. De openbare aanklager Lydia Ravenberg achtte verkrachting wettig en overtuigend bewezen. Het OM nam de verklaringen van de getuige en de verklaring van het slachtoffer als bewijs mee. Dit meisje was eerder misbruikt. Haar moeder wilde haar toen wegens schaamte niet meer bij haar in huis hebben. Het slachtoffer verbleef bij een tante. Volgens verklaring van het meisje werd zij af en toe bij de verdachte gebracht. De verdachte heeft haar verkracht in afwezigheid van zijn vrouw, die een zus van de moeder van het meisje is. De verdachte verklaarde dat hij ruim 7 jaren samen met zijn vrouw is en dat zij nooit voor elkaar hebben uitgelopen. Hij gaf aan dat het meisje een relatie had met ene Rodney. Volgens de verdachte heeft het meisje valse verklaringen afgelegd. Deze zaak is aan het licht gekomen toen het meisje aan haar schoolhoofd vertelde over de handelingen van de oom. De schoolprestaties waren verslechterd. Het schoolhoofd had aan de tante, alwaar het meisje verbleef, alles verteld. De tante liet de vrouw van de verdachte roepen en liet het meisje alles vertellen wat haar was overkomen. Echter vertrouwde de tante het meisje niet. Volgens het slachtoffer werd zijn door haar twee ooms misbruikt. Een van de verdachten is voortvluchtig. Ook werd er een foto van de verdachte aan het schoolhoofd getoond. De ovj gaf in haar beurt aan dat het meisje ooit gepoogd had om zich van kant te maken. De officier tilde heel zwaar aan deze verklaring en eiste daarom een straf van vijf jaar met aftrek. Ook merkte het OM op dat de verdachte reeds eerder veroordeeld is.
Advocaat Irvin Kanhai pleitte voor vrijspraak. Hij gaf aan dat uit de inlichtingenstaat van de verdachte niet gehaald kan worden dat de verdachte eerder veroordeeld is. Uit de verklaringen  van het slachtoffer blijkt dat zij voor het laatst op 4 februari 2012 was misbruikt. Uit het visum van de gynaecoloog blijkt dat er geen recente letsels zijn waargenomen. Ook de concubine van de verdachte betwijfelt het feit dat het meisje de waarheid heeft verteld. Er is geen bewijs daarvoor. De deskundige heeft geen tekenen van geweld geconstateerd.
Aan het eind zei Alfons dat hij de straf niet gaat uitzitten omdat hij weet dat hij niets heeft gedaan. Hij gaf de rechter aan dat hij een vrouw en kinderen heeft voor wie hij moet zorgen. Rechter Maytrie Kuldipsingh stelde deze zaak uit naar 6 augustus. Op die dag zal de kantonrechter vonnis vellen. Alfons blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!