Minov bereid OBS 10% verhoging te geven

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is bereid de leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS) een tariefsverhoging van 10% te geven. Dit bod werd vorige week gedaan naar de bushoudersorganisatie toe. Aanvankelijk had de OBS een 15% aanpassing op de tarieven geëist, uitgaande van de jaarinflatie. De OBS’ers hebben zich in een algemene ledenvergadering uitgesproken over dit bod. Dagblad Suriname verneemt dat men niet helemaal tevreden is met de tariefverhoging van 10%, maar de leden hebben aangegeven voorlopig akkoord te gaat met dit voorstel. De verhoogde tarieven zullen met terugwerkende kracht uitbetaald worden. In september aanstaande treedt het OBS-bestuur weer in onderhandeling met het Minov in verband met de start van het nieuwe schooljaar. De OBS verzorgt het vervoer van leerlingen en leerkrachten landelijk. Voor het kortste traject ontvangt zij SRD 40 en voor de langste route betaalt de overheid SRD 275. Als de OBS definitief akkoord gaat met het voorstel zullen alle bedragen op de verschillende Minov-trajecten met 10% worden verhoogd.

error: Kopiëren mag niet!