In vrijheid gestelde jatter gestraft Rechter beveelt gevangenneming

Orpheo Morman, die eerder voorlopig in vrijheid was gesteld, moet nog 9 maanden brommen. Hij heeft slechts 3 maanden in voorarrest doorgebracht. Kantonrechter Alida Johanns achtte tegen de verdachte, die op verschillende tijdstippen op de openbare weg berovingen heeft gepleegd, een straf van een jaar met aftrek passend en geboden. Morman heeft aan de Tantinalaan een halsketting van een jongeman weggerukt. Daarna heeft hij een beroving gepleegd aan de Van Sommelsdijkstraat. Hij heeft ook een vrouwelijke vakantieganger beroofd. En de derde beroving was eveneens een openbare beroving. Al deze criminele handelingen heeft Morman tezamen en in vereniging gepleegd. De magistraat achtte alle berovingen wettig en overtuigend bewezen. Het Openbaar Ministerie had 12 maanden celstraf geëist. De rechter heeft de eis van het OM overgenomen en Morman tot een celstraf van een jaar met aftrek opgelegd. De rechter heeft ook de gevangenhouding bevolen.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!