Inbreker veroordeeld tot een jaar celstraf

Leroy Golf (25 jaar) is conform de eis van de officier van justitie voor een jaar met aftrek veroordeeld wegens inbraak. De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte inbraak wettig en overtuigend bewezen. In een tas werden 29 windbukspatronen, 819 hulzen en nog 7 patronen op de verdachte aangetroffen. Ook werd een doos dynamiet, een pijpentang en een sporttas aangetroffen. Volgens een politieman die eerder op de zitting als getuige is gehoord, was de verdachte met zijn tweeën. Volgens de politie hadden de verdachten bij het zien van de sterke arm de benen genomen. Golf had zich in een bosschage schuilgehouden. Het gelukte de politie om hem aan te houden. De tweede verdachte had zich uit de voeten gemaakt. Hij is nog voortvluchtig.
Advocaat Nacatia San A  Jong had in haar pleidooi aangegeven dat haar cliënt verklaard heeft dat die tas, waarin de spullen zaten, van een oude man was. Die man had Leroy gevraagd om zijn tas naar zijn woning te sjouwen. Bij het zien van de politie rende de man weg, waarbij Golf ook achter hem was gerend. De raadsvrouw verzocht de rechter om haar cliënt wegens gebrek aan bewijs vrij te spreken, zo niet om hem een mildere straf op te leggen. Rechter Marie Mettendaf achtte de inbraak wettig en overtuigend bewezen. Zij veroordeelde Golf tot een celstraf van een jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!