SCA’s Geoff Doengaja uitgesloten van Lidbondentoernooi

Topspits van SCA, Geoff Doengaja, mag niet meer deelnemen aan het 7de Integra Port Services DP World lidbondentoernooi. Na de tweede kruisfinalewedstrijd tegen Eendracht, heeft de semikampioen van LSO protest ingediend dat Doengaja van Super Red Eagels naar Cruz Azul geen overschrijving had genomen. Daardoor is hij niet gerechtigd om deel te nemen aan het Lidbondentoernooi. De ploeg van Cruz Azul bestaat niet meer en speelde zijn clubvoetbal bij Wanica Sport Organisatie. SCA nam Doengaja drie jaar geleden van Cruz Azul.
‘Wat ik begrepen heb, is dat SCA gewoon verder gaat naar de finaleronde, maar de speler Doengaja zal wel niet meer meedoen’, zegt voorzitter van het Lidbondentoernooi Dayasankar Mathoera aan Dagblad Suriname. ‘SCA heeft wel te goeder trouw gehandeld door een transfer te nemen, maar ze moest ook een overschrijving van de SVB vragen, daar hij geen transferpapieren had genomen van Super Red Eagels naar Cruz Azul. Hierdoor kunnen wij de ploeg niet straffen. Doengaja wordt wel gestraft en zal daardoor niet meer meedoen aan het Lidbondentoernooi. Er is nu al een uitspraak en ploegen kunnen nu hoger beroep aanvragen. Als er hoger beroep is aangetekend met de nodige bewijsstukken, kan het zo zijn dat de wedstrijd tussen SCA en Botopasie van morgen niet door gaat. Maar dan moet het om relevante bewijsstukken gaan. Zo niet gaat de wedstrijd gewoon door’, zegt Mathoera.
‘SVB is nu bezig om deze problemen tot het verleden te laten behoren. Nu wordt alles in kaart gebracht en we denken dat in september het zover moet zijn. Dan zal bij alle door de SVB georganiseerde competities en competities onder auspiciën van de SVB een streep worden getrokken, waardoor ploegen niet meer gaan kunnen aanhalen dat vijf of zes jaren terug de speler bij een andere ploeg speelde. Dan zal dat alles komen te vervallen. Maar als dit project al af is, moet het ook goedgekeurd worden in de ALV. Als dit project wordt afgekeurd, zullen we elk jaar weer dezelfde problemen hebben. Voor mij moet dit ergens echt ophouden’, zegt Mathoera.
Eendracht gaat in hoger beroep tegen deze maatregel van de SVB. Ze eist dat niet SCA, maar Eendracht door moet stromen naar de finaleronde.

error: Kopiëren mag niet!