FCS Nacional degradeert na 12 jaar uit Topsectie

FCS Nacional is de tweede ploeg die degradeert uit de SVB Eersteklasse. Na de verliespartij tegen Randjiet Boys is handhaving niet meer mogelijk. De ploeg van het Doekhieproject maakte gehakt van FCS Nacional en won met 9-0, na een 3-0 ruststand. Topscoorder Gillian Pinas wist 6 van de 9 doelpunten te scoren voor Randjiet Boys. Regillio Tuur, Amijor Sleur en Arzinio Poina scoorden de drie andere doelpunten.
Na 12 jaar topsectie gespeeld te hebben, zakt de ploeg van Nacional terug naar de lidbonden. De ploeg was dit jaar in feite niet meer in handen van het bekende Nacional-bestuur, maar was overgenomen door Slee Juniors van de WSO. Die hebben zich niet kunnen handhaven. In het seizoen 98/99 nam het bestuur onder leiding van Hemant Jaikaran de ploeg van Boxel over. Toen kwam die uit in de SVB Eersteklasse. In 2000 veranderde ze de naam in FCS Nacional en promoveerde toen naar de Hoofdklasse. Het doel was om binnen 5 jaar landskampioen te worden. Maar het duurde niet zolang. In het jaar 2003 werd ze kampioen van de Hoofdklasse. Daarna speelde ze Concacaf-voetbal, waarbij W. Connection in Trinidad met 2-0 werd verslagen. Er kwamen nog meer successen voor bestuur Jaikaran. In 2005 werd de ploeg bekerkampioen en later pakte ze ook nog de Presidents Cup.
Twee jaar geleden degradeerde de ploeg naar de Eersteklasse, waar ze zich een jaar heeft kunnen handhaven. Toen werd de ploeg overgedragen aan Slee Juniors. Die heeft het niet kunnen  maken en is gedegradeerd. FCS Nacional degradeert samen met The Brothers uit de Eersteklasse- competitie. Ze hebben nog twee wedstrijden van administratieve aard te spelen en dat is tegen Inter Rica en Tammenga.
Voor Randjiet Boys was deze overwinning heel belangrijk, want nu heeft zij evenveel punten als Takdier Boys, die de twee plek bezet. Maar Randjiet Boys heeft een wedstrijd meer gespeeld.
‘We gaan volgende week richting Saramacca om tegen Real Saramacca te spelen. We proberen de resterende wedstrijden in winst om te zetten en hopen dat SNL en Takdier Boys gaandeweg brokken maken. Want wij zijn helemaal afhankelijk van deze twee ploegen. Wij willen dit jaar ten minste promotie/degradatiewedstrijden spelen, om zodoende de Hoofdklasse te halen’, zegt secretaris Keshopersad Gangaram Panday van Randjiet Boys aan Dagblad Suriname. Randjiet Boys moet nog spelen tegen Real Saramacca en The Brothers.

error: Kopiëren mag niet!