Nederlandse muziekleraar krijgt mildere straf

De Nederlandse muziekleraar, Dennis Echtel, werd op de luchthaven aangehouden met 984 gram coke welke verstopt was in zoutevis. Rechter Marie Mettendaf gaf aan dat zij de verdachte een mildere straf zou opleggen, omdat de politie een verwijsbrief naar een oogarts haar had onthouden. Ook was in het dossier het proces-verbaal (pv) van de stiefzoon niet toegevoegd. Op navraag werd het pv toen wel toegevoegd. Bij de rechter had Echtel beweerd dat hij niet weet hoe het verboden spul in zijn koffer was terechtgekomen. Hij gaf aan dat iemand de drugs, welke was verstopt in de zoutevis, geplaatst moest hebben in zijn koffer. Waarschijnlijk was de persoon op de hoogte van de situatie van Echtel dat hij niet zo best kan zien. De rechter veroordeelde Echtel tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar, een boete van SRD 1000, subsidiair een maand hechtenis. De rechter merkte op dat zij het aan het geweten van de verdachte overlaat of hij wel of niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de coke in zijn tas.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!