Invoerrechten luxe pick-ups teruggedraaid op voorstel rechter

De terugdraaiing van de invoerrechten op luxe pick-ups is gebeurd op advies van de kortgedingrechter. Die heeft beslist dat totdat er een uitspraak komt in bodemgeschil, het ministerie van Financiën, in deze de afdeling Invoerrechten en Accijnzen, het tarief voor luxe pick-ups terugbrengt van 45% naar 25%. August van Hamme, hoofd van de afdeling Invoerrechten en Accijnzen, vertelt dat Datsun Suriname NV namelijk een kort geding aanhangig heeft gemaakt tegen het ministerie om de luxe pick-ups niet te rekenen tot personenauto’s, maar tot vrachtwagens. ‘De rechter gelastte comparitie in deze zaak. Ook stelde hij voor om totdat er uitspraak komt in het bodemgeschil, de invoerrechten worden teruggebracht naar die van een vrachtwagen’, zegt hij.
Ruim 2 jaar geleden bepaalde de regering om luxe pick-ups niet meer te rekenen tot vrachtwagens. Velen die deze pick-ups aanschaffen, gebruiken het voor personenverkeer. Per woensdag is het voorstel van de rechter ingegaan en de invoerrechten zijn teruggebracht op 25%.

error: Kopiëren mag niet!