Gillian Pinas breekt SVB-record met 31 doelpunten

Gillian Pinas van Randjiet Boys heeft tijdens de wedstrijd tegen FCS Nacional een record verbroken in de Topsectie van SVB. Nog nooit is het aan iemand gelukt om meer dan 30 doelpunten te maken in de Topsectie. Daarin heeft Pinas verandering gebracht. Door zes keer het net te vinden tegen FCS Nacional komt hij nu op 31 doelpunten in 20 wedstrijden. Hij heeft nog twee wedstrijden te gaan en kan zijn doelpuntenaantal alleen maar hogerop brengen. Dus hij heeft een ratio van 1.55 doelpunt per wedstrijd en heeft nu zeven doelpunten meer dan Jelany Djemesie van Boma Star.
Gillian Pinas, die pas 23 jaar oud is, begon zijn voetballoopbaan bij voetbalploeg Ghana in Moengo. Na verhuizing naar de stad sloot hij zich aan bij Voorwaarts. Daarna maakte Pinas de overstap naar de U-17 ploeg van Randjiet Boys. Pinas heeft al gevoetbald voor de U-15, U-17, U-20 en U-23 selectie van Suriname. In 2009 mocht hij met de IGS-selectie ons land vertegenwoordigen in het buitenland.
Bij Randjiet Boys heeft hij gespeeld in de U-17 en U-20 selectie. Hij heeft ook een jaartje gespeeld in de Hoofdklasse. Dat zelfde jaar degradeerde de ploeg naar de Eersteklasse. Hij speelt nu 3 jaren in de Eersteklasse. In de 3 jaren zal dit hoogwaarschijnlijk zijn tweede topscorerstitel zijn. Hij werd voor zijn prestatie opgeroepen om mee te trainen met de nationale selectie, maar werd niet geselecteerd om mee te gaan naar Frans-Guyana.
‘Wij zijn heel blij met Pinas en hopen dat wij met hem de Hoofdklasse kunnen bereiken’, zegt Randjiet Boys-secretaris Keshopersad Gangaram Panday aan Dagblad Suriname. ‘We hebben al aanbiedingen gehad van verschillende ploegen, maar hij is voor geen enkele prijs te koop. Hij heeft zelf aan ons aangegeven dat hij niet weg wil. Hij voelt zich thuis en is gewoon een zoon van Randjiet Boys’, zegt de secretaris.

error: Kopiëren mag niet!