Uitspraak verdaagd in zaak tegen Glenn Hiralal

Rechter Alida Johanns heeft de verduisteringszaak, waarin Glenn Hiralal zich moet verantwoorden, verdaagd. De magistraat wil in de zaak tegen toenmalige dc Laksminarain Doebay, die aan deze verduisteringszaak gekoppeld is, simultaan uitspraak doen. Hiralal beschuldigt Doebay van mishandeling en bedreiging. Dit, vanwege het feit dat volgens Doebay de verdachte Hiralal zijn wagen zonder toestemming verkocht heeft aan een sloperij. Hiralal verklaart juist het tegenovergestelde. Hij zegt dat Doebay hem het voertuig had gegeven. Hiralal mocht ermee doen wat hij wilde. Op 1 juli van het vorig jaar werd Hiralal, naar eigen zeggen, door Doebay mishandeld. Zulks omdat volgens Doebay de verdachte Hiralal  zijn wagen zonder daartoe toestemming had verkocht. Op 20 juni wordt de strafzaak tegen Doebay verder behandeld. Op die dag zal Hiralal aanwezig moeten zijn.
Het Openbaar Ministerie had vrijspraak tegen Hiralal geëist. Dit, vanwege het gebrek aan bewijs. De ex- dc beschuldigt Hiralal ervan dat hij zijn voertuig van het merk Crown heeft verduisterd en doorverkocht aan een sloperij. De verdachte is evenwel de mening toegedaan dat hij het voertuig niet heeft verduisterd. De wagen stond op een berm en was begroeid met gras. Volgens Hiralal had Doebay zijn voertuig aan hem gegeven. De opdracht was dat Hiralal op zoek moest gaan naar een computerbox van het voertuig en de wagen moest repareren. Toen Hiralal het onderdeel niet kon vinden, zou Doebay hem gezegd hebben dat hij ermee kon doen wat hij wilde. Hieruit begreep Hiralal van de dc dat hij de wagen mocht hebben en ermee mocht doen wat hij wilde. Aldus besloot Hiralal om de auto en nog wat andere wrakken te verkopen aan de sloper S.
Op 1 juli van het vorige jaar ontmoette Hiralal heel toevallig de toenmalige dc. Naar zeggen van Hiralal heeft Doebay hem bij die ontmoeting op erge wijze mishandeld. Hiralal deed aangifte bij de politie van Nickerie wegens bedreiging en mishandeling. Doebay op zijn beurt verklaarde bij de politie dat hij erg boos was toen hij te horen kreeg van de buurman van Hiralal dat zijn wagen bij de sloperij lag. In die vlaag van boosheid zou Doebay de verdachte hebben mishandeld. Doebay verklaarde juist het tegenovergestelde, namelijk dat hij  Hiralal zijn wagen niet had gegeven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!