Invoerrechten luxe pick-ups terug naar 25%

Sinds woensdag is de invoerrechten op luxe pick-ups teruggebracht naar 25%. Ruim 2 jaar geleden had het ministerie van Financiën besloten om de luxe pick-ups niet meer tot vrachtwagens te rekenen, maar tot personenauto’s. Immers, deze wagens worden niet meer gebruikt voor vracht, maar voor personenverkeer. Daarom was besloten om de invoerrechten voor dit type auto’s te verhogen naar 45%. ‘Per woensdag heeft het ministerie besloten om deze beslissing terug te draaien en luxe pick-ups weer te rekenen tot vrachtauto’s. Daarmee gaat ook de invoerrechten terug van 45% naar 25%’, zegt August van Hamme, hoofd van de afdeling Invoerrechten & Accijnzen van het ministerie van Financiën. ‘Het is gewoon een beslissing van het ministerie om deze maatregel te treffen’, geeft hij aan. Dat het ook in de bedoeling ligt om de invoerrechten op gloednieuwe auto’s te verlagen naar 15%, daarvan is Van Hamme niet op de hoogte.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!