Twee pa’s ontheven wegens nalatigheid

Op een vraag van Dagblad Suriname heeft de directeur van Hazard het huis van bewaring in Nickerie , Carlo Palmtak ,  bevestigd dat twee penitentiaire ambtenaren ontheven zijn uit hun functie. Hij heeft ook specifiek aangegeven dat deze twee ontheffingen geen verband houden met de ontvluchte gedetineerden. Echter doen geruchten de ronde dat zulks wel het geval is. De ontheven pa’s waren op dat moment belast met de bewaking van de gedetineerden die ontvlucht zijn. Volgens Palmtak zijn de pa’s wegens nalatigheid op het matje geroepen. “Wanneer ambtenaren zich niet houden aan de gestelde regels, moeten zij dan ook voor de consequenties instaan”, merkt Palmtak op. Dagblad Suriname sprak ook met de bondsvoorzitter van de pa’s, Gustaaf Gallant. Hij deelde mee dat hij niet op de hoogte is van dit geval.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!