Politieman gevonnist tot drie maanden celstraf

Na vijf maanden in voorarrest te hebben doorgebracht, werd de rechercheur van politie, Bharat Malaha, gevonnist tot drie maanden celstraf. Rechter Robbie Rodrigues achtte feitelijke aanranding en eenvoudige mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Met betrekking tot het feit dat de politieman gepoogd zou hebben om een bardame dood te schieten, achtte de rechter het bewijs niet geleverd en sprak hij de verdachte hiervoor vrij.
De verdachte ging samen met wat vrienden naar een bar. Daniëlle, een bardame,  stond buiten met ene Pika te praten. Op een bepaald moment liep Bharat naar haar toe en betaste haar. Daniëlle werd boos. Zij had een cup bier bij zich welke zij in het gezicht van Bharat gooide. De verdachte zou op zijn beurt een ferme klap aan Daniëlle hebben toegebracht. Hierna zou Bharat zijn dienstwapen tevoorschijn hebben gehaald en vervolgens, naar zeggen van Daniëlle, op haar hebben geschoten. Zij verschool zich achter een wagen, waardoor het schot haar niet raakte. Deze laatste is volgens de rechter niet bewezen, omdat er teveel twijfels zijn. De openbare aanklager, Claudia Bruining, had een straf voorstel gedaan van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) achtte feitelijke aanranding van de eerbaarheid, mishandeling en bedreiging wettig en overtuigend bewezen.
Voordat de rechter het onderzoek ter terechtzitting zou sluiten bood hij de verdachte de gelegenheid tot een nader laatste woord. Malaha gaf aan dat hij zich aan geen enkel strafbaar feit schuldig heeft gemaakt. Volgens hem heeft Daniëlle hem een wagen als tegenprestatie  gevraagd; dan zou zij de zaak intrekken. De verdachte gaf aan dat men hem heeft bezwaard om geld van hem af te persen. Malaha heeft het vonnis reeds in voorarrest doorgebracht. Hij was bijkans vijf maanden in detentie.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!