Motivatieboodschap Onderwijsminister bij aanvang vos-eindexamen

De examens staan voor de deur. Ik wil jullie allemaal veel succes toewensen. Geloof in jezelf en weet dat jij het kan. Zet alles van je af en concentreer je op het goede, op het positieve. Spreek jezelf moed in. Bouw om je heen een kosmos van zelftrouwen, stimuleer je vrienden, spreek elkaar moed in en ondersteun elkaar. Ik weet dat de spanning groot is en dat je nerveus wordt: kom tot rust; vertel jezelf dat je sterk bent en dat je zult winnen. Bereid je goed voor, je weet voor jezelf welke momenten voor joude beste zijn om te studeren. Velen van jullie zijn er helemaal ready voor, enkelen zullen zich haasten om de leerstof tot zich te nemen. Dan nog vraag ik je relax; ontspan je, ga ervoor en jij bent het succes, jij bepaalt je eigen succes. Niemand kan het voor je doen. Wij allen, samen met alle leerkrachten en je ouders, verzorgers, kunnen je stimuleren, motiveren, aanmoedigen en je op je gemak stellen. Maar voor het examen sta je alleen en jij zal jezelf en ons allen bewijzen dat jij je succes in eigen handen heb. Nogmaals ga ervoor, veel sterkte!
Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling,
Drs. Shirley Sitaldin

error: Kopiëren mag niet!