Patiënten MZ beklagen zich over behandeling medici Diakonessenhuis

Het dr-lid uit Para, Purcy Joeroeja, zegt dat veel bewoners uit het binnenland zich bij hem hebben beklaagd over de behandeling die zij van de medici van het Diakonessenhuis krijgen. Bewoners van het binnenland zijn voor medische behandeling aangewezen op de Medische Zending (MZ). Het komt veelvuldig voor dat patiënten voor verdere geneeskundige behandeling naar het Diakonessenhuis worden doorverwezen.
Joeroeja zegt dat patiënten hem hebben voorgehouden dat zij in het ziekenhuis vaak genoeg niet gelijk worden geholpen. Het is voor elke patiënt vooraf voorspelbaar wat zij te horen zullen krijgen. En dat is dat zij pas over een week of twee geholpen kunnen worden. Volgens Joeroeja maken de mensen enorme kosten om naar de stad te komen. Na de teleurstellende mededeling moeten zij met alle pijn weer huiswaarts keren en de tijd afwachten om weer naar de stad te gaan. Het kan eens ook een keer fataal aflopen dat een patiënt die ene week niet meer haalt. Het dr-lid zegt niet precies te weten waaraan dit gedrag van de medici van het ziekenhuis te wijten is, maar hij vermoedt dat hier economische belangen spelen. Een patiënt van het MZ wordt gratis behandeld, dus is de conclusie volgens hem niet zo moeilijk te trekken.
De directie van het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!