Eens florerend Massanga Stadion Wageningen in zeer vervallen staat

“Massanga”, het enige stadion te Wageningen dat het district Nickerie rijk is, kent sinds de sluiting van de Stichting Machinale Landbouw een achteruitgang. Waar er in haar bloeiperiode nationale en internationale wedstrijden werden gespeeld, wordt momenteel met geen oog naar dit stadion omgekeken. “Vroeger kwamen teams speciaal naar Wageningen om hun wedstrijd  te spelen. Nu wordt helemaal niets gedaan op het gebied van sport en recreatie, terwijl Massanga de beste is geweest in heel het Caraibisch gebied. Daarnaast is er een grote mate van werkloosheid waar te nemen. Een deel van Wageningen heeft wel en baan kunnen krijgen bij het Bacovenbedrijf SBBS en bij het Staatsolie ethanolproject. Buitenlandse Zaken-minister Winston Lackin, die kind van Wageningen is, heeft via Buza investeerders aangetrokken om dit stadion wederom in haar oude glorie te krijgen, maar er is nog niet veel daarvan te merken”, vertelt NJP-lid Regillio Dors van Nickerie aan Dagblad Suriname. Dors vindt het een kwalijke zaak dat jongeren al heel vroeg de school verlaten om op hoeken van straten te staan en vervolgens in aanraking komen met Justitie. “Mijn hart bloedt als ik zie hoe mijn leeftijdsgenoten hun toekomst vergooien in dit district. Niemand die omkijkt naar Wageningen en de wegen laten veel te wensen over. Erger nog is dat scholieren niet naar een gymzaal kunnen, maar gewoon in een park of langs de weg hun gymles moeten volgen.”
Als jeugdparlementariër heeft Dors de situatie van Wageningen meermalen aangehaald tijdens vergaderingen in het Jeugdparlement. “Vaker heb ik aan de bel getrokken en steeds weer zonder enig resultaat. Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop is op de hoogte van de situatie. Hij heeft namelijk plannen gemaakt om de jongeren van Wageningen te coachen door sportprojecten te doen.”
De oplossing die het NJP-lid aandraagt, is dat het stadion “Massanga” wederom wordt hersteld en toevertrouwd aan een organisatie die weet heeft van hoe deze draaiende te houden. “Eigen belang van personen hebben namelijk ook bijgedragen aan de achteruitgang van dit stadion.”
Behalve het stadion is er in Wageningen ook een zwembad “Mamio” dat in dezelfde situatie verkeert. “Met de komst van het ministerie van Sport en Jeugdzaken had ik gedacht dat er drastische veranderingen zouden komen, maar helaas is er niets gebeurd. Als jeugdparlementariër zal ik mijn stem steeds laten horen”, besluit Dors zijn relaas tegenover Dagblad Suriname.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!