Circa 1125 vwo-studenten beginnen met examens

In totaal nemen vandaag circa 1.125 leerlingen deel aan de vwo- examens. Lyceum 1 heeft circa 288 examenkandidaten. Lyceum II, 253, Henry Hassankhan Scholengemeenschap (vwo)107, Scholengemeenschap Nickerie 94, VWO 4, 113 en van de Hoge Doorn Atheneum maken 75 leerlingen de eindexamens. Op de AMS nemen  195 leerlingen deel.
De Havo-leerlingen beginnen vrijdag met de eindexamens. De Avond Havo-studenten zullen gedeeltelijk meedoen aan de uniforme examens. Van de Avond Havo Paramaribo maken 217 leerlingen de examens. 31 leerlingen van Avond Havo Nickerie nemen verder deel aan de examens en 255 leerlingen van Havo 1. Op Havo 2 en Havo 3 nemen respectievelijk 131 en 143 leerlingen deel aan de examens. De Henry Hassankhan Scholengemeenschap te Lelydorp telt 112 examenkandidaten, terwijl Havo Nickerie 59 examenkandidaten telt, die vrijdag zullen participeren aan de eindexamens. In totaal doen 948 Havo- studenten mee aan de eindexamens.
Volgens Biswajeet Kali, inspecteur VOS, duren de examens van zowel de Havo-scholen als het vwo tot 27 juni. De herexamens van vwo zijn 23 juli tot en met 1 augustus en die van Havo vangen aan op 19 juli en eindigen op 27 juli.
Balram Soemeer, directeur Lyceum 1 tevens voorzitter VOS- directeurenberaad, zegt dat zijn school helemaal ready is om aan de examens deel te nemen. Reeds gisteren waren alle voorbereidingen getroffen, zodat de examens vandaag heel rustig en ordelijk kunnen verlopen. De studenten hebben extra lessen van de docenten gehad. Volgens Soemeer is het nu gelegen aan de studenten zelf. “Zij moeten ook een eigen bijdrage leveren, maar in elk geval hebben zij als leerkrachten en de school hun best gedaan om de studenten alle tools te geven en ze heel goed voor te bereiden op de examens. De studenten hadden 3 dagen studievrij, maar hebben toch extra lessen verzorgd gekregen. De inzet, ijver, zelfdiscipline en het doorzettingsvermogen van de studerenden is in deze ontzettend belangrijk om goede prestaties te behalen, vindt Soemeer.  Hij roept alle leerlingen die zullen deelnemen aan de examens op om alles op alles te zetten.  “De keuze is aan jullie. Het is studeren en je diploma behalen of halfslachtig zijn en riskeren”, aldus Soemeer.

error: Kopiëren mag niet!