Minov presenteert concreet bod aan OBS

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft gistermiddag een concreet voorstel voor tariefsaanpassing gedaan aan de Organisatie van Bus-en Boothouders in Suriname (OBS).  Het bod werd gedaan na een lang onderhoud op het ministerie, zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen. Vanavond zullen de leden van de OBS zich in een alv uitspreken over dit voorstel.  Themen wil  nog niet zeggen of de OBS met het percentage uit de voeten kan. “Dat bepalen de leden vanavond. Het OBS-bestuur zal het voorstel accepteren als de leden ermee akkoord gaan, maakt Themen duidelijk.  De bus- en boothoudersorganisatie heeft twee weken terug een tariefsaanpassing geëist van 15 %, uitgaande van de jaarinflatie.  Voor het kortste traject van 7 kilometers (3,5 km retour) ontvangen de bushouders nog  SRD 40 per dag. Voor de langste route  van ruim 200 kilometers  (Afobakka-Paramaribo vice versa)  ontvangen de leden afgerond SRD 500 per dag.

error: Kopiëren mag niet!