Gillian Pinas wint van Jelany Djemesie: 5-2

Gillian Pinas van Randjiet Boys is de nieuwe topscorer van de SVB Eersteklassecompetitie. Hij onttroont hiermee Jelany Djemesie (Boma Star) van de nummer 1 plek. Djemesie had tot de 18de ronde 22 doelpunten gescoord, terwijl Pinas twee minder had. Maar in de 19de ronde speelde Boma Star tegen Randjiet Boys, dus een ontmoeting tussen de twee schutters. In deze wedstrijd was Pinas scherper dan Djemesie. Hij scoorde alle vijf doelpunten voor Randjiet Boys, terwijl Djemesie maar twee keer het net wist te vinden in de 5-3 overwinning van Randjiet Boys. Hierdoor komt Pinas nu op 25 doelpunten en Djemesie op 24.
Beide spelers scoren momenteel gemiddeld 1 doelpunt per wedstrijd, wat een grote prestatie is. Alleen een uitnodiging van de nationale selectie laat op zich wachten. Donovan Loswijk (SNL) staat op de derde plaats met 17 doelpunten, gevolgd door Bueno Wens (Takdier Boys) met 13 doelpunten. De top vijf wordt afgesloten door twee spelers, namelijk Xaviero Perk (Santos) en Jermin Carbin (Real Saramacca). Beide spelers hebben elk 13 keer het net weten te vinden.

error: Kopiëren mag niet!