Soekijad nieuwe biljartkampioen 2de klasse

Het nationaal 2de klasse biljartkampioenschap is nu achter de rug. Rayen Jiwalal is onttroond, maar toch gaat de titel richting Moengo. Want James Soekijad heeft precies gedaan wat hij beloofd had, “het maakt niet uit wie de titel wint, maar een ding is zeker de titel gaat dit jaar weer richting Moengo.”  Hij is samen met Kenneth Braaf ( Vos) met evenveel punten geëindigd, maar doordat de moyenne van Soekijad beter was dan die van Braaf ging hij ervandoor met de titel. Ronnie Soerjoesing eindigt op de derde plaats, terwijl de kampioen van vorig jaar, Rayen Jiwalal op de vierde plaats eindigt.
‘Eerlijk gezegd had ik de titel niet verwacht, omdat er veel sterkere biljarters in de finaleronde waren dan ik’, zegt James Soekijad aan Dagblad Suriname. ‘ Maar doordat ik de  ??van de kampioen Jiwalal en semikampioen Soerjoesing van vorig jaar had gewonnen, waren de kansen voor mij om voor de titel te gaan helemaal open. Maar ik kreeg een grootte domper, toen titel- favoriet Braaf mij versloeg. Daar wist ik al dat Braaf er met het kampioenschap vandoor zou gaan. Ik had toen 4 wedstrijden gewonnen en een verloren, terwijl Braaf al zijn vier wedstrijden gewonnen had. Een gelijkspel of overwinning zou Braaf de titel geven. Maar buiten verwachting was het clubgenoot Ronnie “ Soerwa” Soerjoesing die de genadeslag bezorgde aan Braaf en mij de titel schonk’, zegt de trotse kampioen van de 2de klasse.
‘ Ik biljart al meer dan 30 jaar en dit is mijn eerste kampioenschap in de 2de klasse. Wel is het zo dat ik niet promoveer naar de 1ste klasse, maar dat zal zeker lukken in de komende jaren. In 2009 was ik derdeklassekampioen en in 2011 eindigde ik op de 4de plek in de 2de klasse. Verder wil ik de jeugdigen van Moengo oproepen om zich in te schrijven, om zodoende de vergrijzing binnen de biljartsport tot het verleden te laten horen. Er zijn wel jongeren, maar niet in groten getale’, zegt Soekijad ten slotte.
 

# Naam

W

Ptn

Moy

1 James Soekijad

5

8

2.82

2 Kenneth Braaf

5

8

2.75

3 Ronnie Soerjoesing

5

6

2.69

4 Rayen Jiwalal

5

4

2.56

5 Roy Burleson

5

2

2.39

6 Harold Brewster

5

2

1.84

Eindklassement 2de klasse

error: Kopiëren mag niet!