Drie criminelen ontsnapt tijdens werkzaamheden ‘Er gaan koppen rollen’

Drie criminelen zijn gistermorgen omstreeks tien uur ontsnapt tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden te Nieuw Nickerie. Zij zaten ingesloten in de Penitentiaire Inrichting Hazard. Twee van hen zaten ingesloten wegens het plegen van diefstal, terwijl de derde zich schuldig had gemaakt aan het overtreden van de Wet op verdovende middelen. Inmiddels heeft de politie samen met militairen een zoekactie op touw gezet. Volgens de directeur van de inrichting, Carlo Palmtak, is het slechts een kwestie van tijd om erachter te komen waar ze zich schuilhouden. ‘Er gaan koppen rollen’, zegt de directeur. De dienstdoende penitentiaire ambtenaren worden verantwoordelijk gesteld voor het wegvluchten van de criminelen. Er is reeds een intern onderzoek gaande. Welke maatregelen er tegen hen getroffen zullen worden, zal door de leiding in Paramaribo bepaald worden. De twee criminelen die waren opgesloten wegens diefstal, moeten nog een korte periode uitzitten, terwijl de derde, die wegens het overtreden van de Wet op verdovende middelen was ingesloten, kort terug uit Paramaribo was overgeplaatst.
Het is de eerste keer dat er criminelen zijn ontvlucht vanaf het aantreden van Palmtak als directeur. Onder de vorige directie was ook een crimineel op de vlucht geslagen. Dit vond bijkans twee jaar geleden plaats. Het is een normaal verschijnsel dat gevangenen buiten de strafinrichting worden ingezet voor werkzaamheden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!