Vier jaar celstraf geëist voor brute beroving

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Carmen Rasam, eiste  4 jaar cel tegen de recidivist, Armand A. Hij heeft samen met ene Gio op 3 januari 2012 een brute beroving gepleegd aan de Mr. P. Chandishawweg. De rovers hebben daarbij de benadeelden flink mishandeld. Een van de slachtoffers heeft als gevolg daarvan zelfs 13 hechtingen aan zijn hoofd gekregen. Op die bewuste dag, omstreeks half drie in de ochtend,  hadden de criminelen zich toegang verschaft tot de woning  middels het lichten van shutterglazen. Armand had een mes bij zich waarmee hij de benadeelden in bedwang hield en van de slachtoffers eiste dat zij al hun kostbare bezittingen moesten afstaan.
Armand geeft toe in de woning te zijn geweest en de spullen te hebben weggenomen. Uit de inlichtingenstaat van Armand blijkt dat hij in 2004 reeds veroordeeld is tot vier jaar  wegens beroving. De vervolgingsambtenaar tilde heel zwaar aan dit feit. Ook het feit dat een van de slachtoffers 13 hechtingen had gekregen, vond zij heel erg. Kwam nog bij kijken dat de verdachte reeds eerder veroordeeld is voor een soortgelijk feit. Uit dit laatste heeft de verdachte geen lering getrokken. Advocaat Hedley Derby verzocht de rechter om op een ander moment te mogen pleiten. Dit, vanwege het feit dat de raadsman zich goed wil voorbereiden voor zijn pleidooi. Op 9 juli komt de strafpleiter aan de beurt. Armand blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!