Pijnpunten jongeren Nickerie voorgelegd aan onderwijsminister

Counseling voor jongeren van verschillende schoolniveaus, studie financiering en betaalbaar verblijf voor universiteitsstudenten in Paramaribo, zijn enkele aandachtspunten die Jeugdparlementariër Regillio Dors van Nickerie onder de aandacht bracht van Onderwijsminister Shirley Sitaldin tijdens haar werkbezoek dit district. De bewindsvrouw vertrok zaterdag richting het rijstdistrict om zondag in het Scholingsinstituut Centrum voor leerkrachten te vergaderen met schoolhoofden van verschillende onderwijsniveaus. Hierbij zijn de schoolhoofden in de gelegenheid gesteld problemen van de school, waar zij leiding aan geven, te bespreken.
Naast de voornoemde problemen haalde Dors aan dat hij graag een verbeterde samenwerking ziet tussen Natin Nickerie en Natin Paramaribo. Alhoewel Natin Nickerie twee jaren in bedrijf is, moet het een practicumlokaal ontberen. “Hierdoor is het moeilijk om een stageplek te vinden voor de studenten, vooral voor studenten van de chemische en medische richting.” Dors bracht dit probleem ter sprake tijdens een NJP-vergadering. Als voorlopige oplossing is de groep afstuderende Natiners op Adron en in het lab van het Streekzieknhuis Nickerie voor stage geplaatst. Volgens de parlementariër zijn met het driedaagse werkbezoek van minister Sitaldin misvattingen en miscommunicaties weggewerkt.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!