Youth On Faya terug

Youth on Faya bestaat uit 3 broers, allen van Aucaanse  afkomst wonende en/of opgegroeid  aan de Nieuw Weergevondenweg. De natuurlijke leider van de band is Lynco Asher. De voorzanger van de groep Chapy en inspiratiebron van de overige twee leden om een carrière in de muziek te beginnen is: Roche Benji.  De broers hangen het Rastafari-geloof aan en dat is terug te vinden in hun boodschappen en muziek. Pure Reggae doorspekt met teksten  die de visie van de Rastafarian waardig zijn, is waar de heren voor kiezen. De zgn. ‘ cross-overs’ laten ze liever aan een ander over, omdat dan het zuivere van de muzieksoort  in combinatie met de tekst niet vol tot z’n recht komt. Het is wat het is en moet zijn wat ze willen. Hiermee leveren ze op hun manier een sociaal-maatschappelijke bijdrage. Hun lyrische boodschappen zijn handvatten om gebalanceerd door het leven te gaan. As they say: ’Music is a mission’; like a spiritual message!’ Sommigen onder u kennen hen misschien van  een nummer 1 hit, in 2010 gescoord bij Radio Apintie, genaamd: ‘ My Queen’.  Hierna is het ogenschijnlijk rustig geweest,maar schijn bedriegt, want ze zijn binnenkort te bewonderen en te beluisteren via de televisie en radio,wanneer hun nieuwe song ‘Teach Love’ vergezeld van een veelzeggende clip gelanceerd wordt.  Youth  on Faya mikt ook op internationaal succes. Songs in het Engels moeten volgens de groep daartoe  bijdragen. De heren zien het samenwerken met buitenlandse en lokale artiesten wel zitten. De kracht van de ontwikkeling van de Surinaamse muziek zit in de wil om samen te werken , in het organiseren  en niet in de laatste plaats in de bevolking zelf die de Surinaamse muziek en haar producerende artiesten moet waarderen en ondersteunen. Door samen te bundelen kunnen er betere producten op de markt gebracht worden. Jaloezie, haat en nijd moeten we ver achter ons laten en niet bang zijn voor concurrentie. Men noemt een aantal Surinaamse artiesten waar men bewondering voor heeft: ‘Jahsenye’, ‘Cry Freedom’, ‘I King I Opo’, ’Selassie I brothers’.
De jongens van het ‘Nieuw Weergevondenweg Project” hebben het in hun persoonlijk leven niet altijd gemakkelijk gehad als het gaat om acceptatie van hun geloof en muziekkeuze in de privésfeer. Hun vastberadenheid heeft ervoor gezorgd, dat ze straks met een opgeheven hoofd kunnen lopen met een gloednieuw product zoals eerder aangehaald. Gelet op de uitstraling van hun teksten zullen wellicht ook straks hun ouders tevreden terugblikken en het sceptische laten varen , dat  aan het begin van hun carrière zeker een rol gespeeld heeft. Waar er goede muziek gemaakt wordt, zijn er vaak ook veel vrouwen te vinden, het advies luidt dan: sta met beide benen op de grond. De gasten geven aan, dat elke vrouw die met hen een relatie aangaat sterk in haar schoenen moet staan, ’ Because music is their First love.’

error: Kopiëren mag niet!