VHP wacht op terugkeer Santokhi

Partijtoppers wachten totdat de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, is teruggekeerd om de plooien waarvan er sprake zou zijn, glad te strijken. Hij is in het buitenland en wordt morgen terugverwacht in Suriname. Een belangrijke groep politieke veldwerkers van de VHP in Wanica is namelijk zeer ontevreden over de wijze waarop Santokhi de partij leidt. Zij zijn van oordeel dat hij slechts commissies installeert en met zijn eigen mensen, de zogenaamde groep van Lelydorp, werkt. De oude werkers die al jaren hun krachten hebben gegeven aan de partij worden juist op een zijspoor geplaatst, menen zij.
Dagblad Suriname sprak met de waarnemend voorzitter van de partij, Radjkoemar Randjietsingh. Hij is er voorstaander van dat eventuele onenigheid onder de leden middels dialoog met het VHP-bestuur wordt opgelost. Dat een ontevreden groep in Wanica zich zou roeren en een beweging heeft opgericht, is hem niet bekend. Dat er sprake zou zijn van ontevredenheid over de wijze waarop de voorzitter de partij leidt, is hem ook niet opgevallen. Hij stelt voorop dat de komst van de partijvoorzitter wordt afgewacht om de onenigheden weg te werken.
Ondervoorzitter van de VHP, Mahinder Rathipal, zegt in gesprek met Dagblad Suriname niet bekend te zijn dat er een beweging bezig zou zijn om de partijvoorzitter te vervangen. Deze geruchten heeft hij via de pers mogen vernemen. ‘Ik ben zelf verrast geworden door het krantenbericht. Wij wachten de ontwikkelingen geduldig af.’
Door de groep ontevreden VHP’ers is het standpunt ingenomen om voorlopig geen veldwerk te verrichten, totdat er wijziging is gekomen in het gedrag van de VHP-voorzitter. De ontevreden personen hebben er zelfs niet voor geschroomd om hun functie ter beschikking te stellen aan de VHP.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!