Suralcoweg afgesloten voor verkeer boven drie ton

De districtscommissaris (dc) van Para, Jerry Miranda, heeft de Suralcoweg afgesloten voor verkeer boven de 3 ton. De dc ging zaterdag hiertoe over nadat  afgelopen vrijdag een schoolbus daar kwam vast te zitten. De weg zit vol met kuilen. Op bepaalde plekken is het onbegaanbaar. De zware regenbuien hebben de wegsituatie verergerd. De buurtbewoners kunnen vanwege de slechte staat ook moeilijk te voet over de weg.
Volgens de buurtbewoners rijden er dag en nacht zandtransporteurs over de weg.  Zij zijn mede verantwoordelijk voor de slechte situatie van de weg. Het commissariaat ging in maart van dit jaar ook over om de weg af te sluiten voor de zandtransporteurs. Met de zandtransporteurs werd een ordelijk onderhoudssysteem van de weg afgesproken. Transporteurs moesten toen schriftelijk toestemming hebben van het commissariaat om gebruik te mogen maken van de weg.  Een voorwaarde was dat alle transporteurs hun arbeiders zouden inzetten om watersleuven te maken in de weg. De bedoeling was dat elke transporteur naar vermogen en activiteit een bijdrage zou leveren in de aanpak van de weg.

error: Kopiëren mag niet!