RGB geconfronteerd met pseudo-Domeinkantoormedewerkers

Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft een bekendmaking gelanceerd op haar website en in de overheidskrant. Hierin wordt aangegeven dat kwaadwilligen zich uitgeven als medewerkers van het Domeinkantoor. Zij benaderen burgers die een grondaanvraag hebben lopen om tegen betaling van forse bedragen hun grondzaken te kunnen bespoedigen of af te handelen.
Het bedrag wordt ontvangen door deze “pseudo medewerkers” op een opgegeven locatie. Glenn Redjopawiro, directeur RGB, zegt dat deze informatie het ministerie heeft bereikt. Echter zijn er nog geen aanwijsbare bewijzen om tegen deze personen op te treden. Volgens hem is dit geval een heel bekend fenomeen. Soortgelijke handelingen worden sinds het bestaan van het Domeinkantoor gepleegd. “Het is niet iets van gisteren.” Redjopawiro doet een oproep aan belanghebbenden om hieraan niet mee te werken. De afhandeling van uw grondzaken dient uitsluitend te geschieden op het Domeinkantoor door de medewerkers ter plekke. Hij brengt eveneens in herinnering dat het ten strengste verboden is om geldbedragen aan te bieden aan medewerkers van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, ter bespoediging of afhandeling van een zaak .

error: Kopiëren mag niet!