Max Apapoe in bestuur JCI Senatoren Amerikas en Caribisch gebied

Tijdens de Junior Chamber International (JCI) Conferentie van de Amerika’s, gehouden in Curitiba-Brazilië van 02 t/m 05 mei 2012, werd de huidige president van de JCI Suriname Senaat, senator Max Apapoe , verkozen als Director en lid van de 2012-2013 Executive Committee van de Vereniging van JCI Senatoren van de Amerika’s en het Caribisch gebied (Asac). Deze verkiezing vond plaats tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de vereniging op 4 mei 2012 in het FIEP gebouw te Curitiba – Brazilië.
In deze functie vertegenwoordigt hij de JCI Senaat organisaties van Noord-Amerika en het niet-Spaanstalige Caribisch gebied,  allen lidstaten van de Asac. De JCI Suriname Senaat heeft deelgenomen aan de Asac voor de laatste drie jaar en tijdens deze algemene vergadering in Curitiba – Brazilië tekende de JCI Suriname Senaat president ook de statuten van de Asac, om het volledig lidmaatschap van de vereniging te bevestigen. Op deze bijzondere vergadering was ook de JCI Senator en Director van de JCI Suriname Senaat, Richenel Trustfull, aanwezig.
De Asac is de regionale vereniging van JCI senatoren en is erkend door JCI als vertegenwoordigster van senatoren en senatoren landenorganisaties van deze regio’s. De 2012 JCI Senaat-voorzitter is Kentaro Harada. Hij is ook de gewezen (2011) JCI Wereld President. De doeleinden waarvoor de vereniging wordt gevormd, zijn om uitwisselingen te promoten en te faciliteren, vriendschap en goede wil te bevorderen tussen JCI Senatoren in “Area C”(Amerika, het Caribisch gebied en Canada) en om een doeltreffende communicatie te verbeteren tussen de organisaties die lid zijn van JCI, ook op verzoek bijstand te verlenen aan Junior Chamber International en de NOM’s. In deze zelfde benadering van de leden wordt aangemoedigd om mee te werken aan de realisatie van de VN-millenniumdoelstellingen en een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van andere JCI-doelstellingen, waaronder het “Nothing but Nets” programma om aan het bestrijden van malaria in Afrika te helpen. Ondersteuning van de JCI Foundation en haar doelstellingen zijn ook een deel van hun verplichtingen.
De Senatorschap is een duidelijke eer en erkenning van de prestaties van een uitstekend lid, zodat hij/zij contact blijft houden met de organisatie voor het leven. Een JCI Senator is een voornaam individueel lid aan wie deze onderscheiding wordt gegeven.

error: Kopiëren mag niet!