Pedofiele opa riskeert vier jaar cel

De 53-jarige Koewat M. wordt ervan beschuldigd een 6-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt. Officier van Justitie Carmen Rasam achtte misbruik wettig en overtuigend bewezen en eiste een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek. De stiefvader van het meisje had Koewat onderdak geboden. De biologische vader en de moeder van het meisje leven gescheiden. Uit verklaringen van het slachtoffer en de moeder bleek dat het meisje af en toe bij opa Koewat sliep. Het kind bracht de weekenden door bij haar vader. Op een dag zou het meisje aan een buurvrouw van de vader verteld hebben dat opa Koewat haar misbruikt had. Zij gaf aan dat opa vieze dingen met haar deed. Op een vraag van de buurvrouw zei het meisje dat zij aan mama heeft verteld dat opa Koewat haar slaapjurk naar boven tilde toen zij bij hem sliep. Vanaf toen wilde het meisje niet meer bij hem slapen. De buurvrouw vertelde het aan de vader. De vader deed aangifte bij de politie en de verdachte werd aangehouden. De officier van justitie gaf aan dat het slachtoffer consistente verklaringen heeft afgelegd. Zij heeft aldoor de naam van opa Koewat genoemd. Op grond van al die verklaringen en het visum van de gynaecoloog kwam de officier tot het wettig en overtuigend bewijs. Zij vorderde daarom een straf van vier jaar met aftrek.
Advocaat Irene Lalji beriep zich op twee verweren. Bij het juridisch verweer gaf de raadsvrouw aan dat het slachtoffer niet de naam van de vader draagt. De moeder is niet gehuwd. Volgens de raadsvrouw bestaat die persoon niet. Op grond hiervan verzocht de advocaat om Koewat vrij te spreken. Met betrekking tot het bewijsrechtelijk verweer gaf de advocaat aan dat het meisje reeds vier maanden niet bij opa Koewat sliep. Het feit zou gepleegd zijn in de grote vakantie en de zaak is pas in december aan het rollen gebracht. “Hoe is het mogelijk dat het meisje letsels vertoont, waarbij er sprake is van recente penetratie? Zij sliep al ruim vier maanden niet bij opa Koewat”, merkte de raadsvrouw op. In deze zaak had de advocaat gevraagd naar een second opinion. Ook daarbij is geconstateerd dat het meisje ontmaagd is. Volgens de raadsvrouw zijn er heel veel twijfels in deze zaak. Zij verzocht de rechter om Koewat van de gehele tenlastelegging vrij te spreken. Ook gaf de advocaat aan dat in zedenzaken er slechts een tegen een verklaringen zijn. Als ondersteuning wordt het visum van de arts meegenomen. De verdachte bleef erbij dat hij niets met het kind heeft gedaan. Hij zwoer bij de rechter dat hij niet de dader is. Op 25 juni zal rechter Daniëlle Karamatali vonnis wijzen. Koewat blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!