Hendrik Kerto leidt bij Combinatie’80

 Na de 4e speeldag is het nieuwkomer Hendrik Kerto die de koploperspositie heeft ingenomen bij de interne competitie van de Damvereniging Combinatie’80. Hij bereikte deze door nationaal oud-demikampioen Dheeradjdutt Somai positioneel te verschalken! Kerto heeft nu 6 punten uit 3 partijen. Damdokter John Sadiek haalde 2 punten binnen door Soeredj  Toelsie te verslaan. In het middenspel miste Toelsie een damcombinatie nadat Sadiek een schijf was gaan vangen. Laatstgenoemde zou in dat geval dan juist moeten vechten voor een remise die er overigens wel in zou zitten na secuur spel.
Reza Sadiek nam het voortouw in handen tijdens zijn partij tegen Ashwien Bierdjoe. In het eindspel (6 om 6 schijven) dacht Reza middels een “gambiet” de partij naar zich toe te trekken. Hij verkeek zich echter en Bierdjoe gaf hem verrassend de schijf terug om daarna positioneel sterker te staan. Bierdjoe won uiteindelijk middels overmacht.
Sanjay Beharie speelde een sterke wedstrijd tegen Pradeep Hardajal. Beharie stond later in de wedstrijd iets beter, echter lukte het routinier Hardajal toch in het eindspel een mooie remise-combinatie uit te voeren. Bidjaikoemar Toelsie won van Rabin Sewmangal. De volgende speeldag is op donderdag 14 juni a.s. om 20.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!