De Arend verrast Yellow Birds in laatste fase competitie SCVU bijna zeker van 1ste plaats

De verrassing bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) afgelopen weekend was de overwinning van De Arend in de herenhoofdklasse op Yellow Birds. Bij de rust stonden de gele vogels nog voor met 45-37. Maar uiteindelijk verrastten de arends hen met 62-73. Mitchel Zeefuik van De Arend werd de grote man in deze wedstrijd met 28 punten. Clearence Sedoc van Yellow Birds had met 12 punten de meeste aan die zijde. Earl Jones had 10 punten.  Dit verlies betekent dat Yellow Birds voor de play-offs nog niet zeker is van welke positie ze zal uitkomen. Ze zal met De Schakel en CLD strijden voor de 2de, 3de en 4de positie.
De koppositie, nummer 1, zal zeer zeker gaan naar SCVU. Ze versloeg in een topper CLD met 77-65, na een 42-39 ruststand. Jashon Fisher werd de topscorer bij de jongens van Uitvlugt met 19 punten, Dwight Cabenda voegde 15 punten toe. Voor CLD haalden Winston Bosk en Dwight Berkleef elk 16 punten. De play-offs in de herenhoofdklasse begint op dinsdag 3 juli met het treffen tussen de nummer 1 en 4.
In de damesklasse won CLD met 40-32 van SCVU, terwijl De Arend met 37-59 verloor van Yellow Birds. De hereneersteklasseploeg van PBV/Tibiti won met 78-68 van Inter Maretraite en SCVU verloor van Yellow Birds met 62-67. In de herentweedeklasse won Telesur met 31-74 van Paranam en SCVU versloeg Rialto met 83-53. In de jongensaspirantenklasse won Yellow Birds met 78-54 van CLD, De Arend versloeg Inter Maretraite met een monsterscore van 159-4. De ruststand was 76-0.

error: Kopiëren mag niet!