Ex-kapiteins maken zich op voor verkiezing dorpshoofden West Suriname

De vier ex-kapiteins van West Suriname, Jeffery Armaketo, Carlo Lewis, Ricardo Mac Intosch en Nardo Aroepa, maken zich op voor deelname aan de verkiezing van dorpshoofden. Districtscommissaris Roline Samsoedien heeft 8 juli als streefdatum geprikt voor de verkiezing. Tijdens het referendum op 2 juni is bepaald dat Apoera, Washabo en Section elk een eigen dorpshoofd zullen krijgen.
Er zullen eisen worden gesteld aan de kandidaten. Wie dorpshoofd wil worden, moet daadwerkelijk in het gebied wonen en dient minstens 25 jaar te zijn.  De kandidaat moet zich schriftelijk en mondeling goed kunnen uitdrukken. Dit is een vereiste om het dorp op de juiste manier te kunnen besturen. Samsoedien  is belast met de coördinatie van de verkiezingen.
Armaketo zal zich net als ex-kapitein Lewis  kandidaat stellen voor Apoera. Hij was gekozen voor alle drie dorpen, maar de bewoners en de ex-kapiteins hebben succesvol hiertegen geprotesteerd. Armaketo is net als de andere kandidaten bezig om de achterban te consulteren. Mac Intosch is kandidaat voor Washabo en Aroepa voor Section.
Ruim tien personen maken zich op voor de verkiezingen. Armaketo verwacht spannende verkiezingen. Hij heeft zijn mandaat teruggegeven nadat het duidelijk werd dat er een referendum zou worden gehouden.

error: Kopiëren mag niet!