Man verloor zijn zelfbeheersing tijdens dronkenschap

De 43-jarige Dennis S. werd tijdens zijn verhoor zeer emotioneel. Hij bekende vleselijke gemeenschap te hebben gehad met een 13-jarig meisje. Volgens de verdachte heeft hij het feit begaan op een moment toen hij onder invloed van alcohol was. Hij gaf aan dat hij zijn zelfbeheersing kwijt was. Uit het verhoor bleek dat het slachtoffer geen vaste woonplaats had. Elisabeth, een zus van Dennis, bood het meisje onderdak. De verdachte en Elisabeth wonen in een huis dat verdeeld is in tweeën. Toen de vriend van Elisabeth op bezoek bij haar kwam, liet zij haar twee kinderen en het slachtoffer bij Dennis achter, om de nacht daar door te brengen. Uit een verklaring van Elisabeth, welke zij bij de politie heeft afgelegd, blijkt dat zij nooit iets had opgemerkt aan het slachtoffer.
Het slachtoffer is reeds op de eerdere zittingen gehoord. Zij verklaarde dat Dennis met geweld seksuele omgang met haar heeft gehad. De verdachte zou haar elke keer hebben geslagen. Het meisje heeft volgehouden dat zij de handelingen onder druk is ondergaan. Het slachtoffer is momenteel ondergebracht bij de Stichting voor het Kind.
Dennis werd in januari 2011 aangehouden. Hij verklaarde op de zitting dat het slachtoffer altijd onbehoorlijk zat. Hij wees haar elke keer daarop, maar zij gaf daar geen gehoor aan. Volgens de verdachte deed het meisje verleidelijk. Dennis beweerde dat hij niets met haar wilde. Hij was op een avond dronken. Het meisje danste verleidelijk en de verdachte raakte zijn zelfbeheersing kwijt. Hij heeft toen seksuele contact met haar gehad. Ook verklaarde Dennis dat het meisje reeds eerder ontmaagd was. Dennis heeft bekend dat hij tot drie keren toe omgang met haar heeft gehad. Echter ontkende hij ooit geweld te hebben toegepast. Hij heeft het slachtoffer nooit mishandeld om seks, zei de verdachte. Volgens de verdachte deed het meisje vrijwillig met hem mee. Tijdens het verhoor maakte de verdachte kenbaar dat hij zich vreselijk schaamt. Hij vindt het erg dat het zover is gekomen en vroeg om vergiffenis.  Rechter Sieglien Wijnhard stelde deze zaak uit naar 5 juli. Advocaat Irene Lalji verdedigt de verdachte in deze zaak. Dennis blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!