Kruisland: ‘Voortrekkerij van Fernald is een verzinsel’


Geruchten als zou Ivan Fernald door Ronald Venetiaan worden voorgetrokken in de verkiezing om het NPS-voorzitterschap, verwijst NPS-topper Arnold Kruisland naar het rijk der fabelen. “Dat is onwaar, het is een leugen”, zegt de NPS-topper aan Dagblad Suriname. Hij benadrukt dat Fernald door de meerderheid van het hoofdbestuur is aangewezen. Er heeft een stemming plaatsgevonden en het resultaat is dat Fernald de trekker is geworden van de kandidatenlijst. Het is dus absoluut niet waar dat Fernald door toedoen van Venetiaan is verkozen en naar zijn pijpen zal dansen als hij verkozen wordt, aldus Kruisland.
Met de winst van Gregory Rusland in Wageningen, staat hij momenteel op papier met 3-1 voor op Fernald in de verkiezingsrace van de NPS. Donderdag is in een vergadering naar voren gekomen dat NPS Wageningen Rusland zal ondersteunen tijdens de bestuursverkiezingen van de groene partij op 17 juni. Eerder hadden ook Coronie en Para de steun aan Rusland bevestigd. Sipaliwini staat voorlopig als enige achter Fernald.

error: Kopiëren mag niet!