‘Bouterse zal weer moeten reshuffelen’

De regering komt nogal wat rommelig en sputterend over. Wat zou president Bouterse moeten doen om de regering weer op lijn te brengen. Dat was een van de vragen in het RBN -programma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal aan de gasten John Krisnadath en Guillermo Samson. Laatstgenoemde vond het een heel complexe materie en haalde als argument aan dat er rond de president mensen zitten die al dan niet gebaat zijn bij het feit dat de president moet falen. Samson zei dat dit materie complex is, omdat de coalitie los zand is. Er zijn volgens hem twee coalitiepartners, die totaal geen ontwikkelingsvisie hebben verwijzend naar Pertjajah Luhur en de A-Combinatie. Er is dus geen sprake geweest van ‘the right man on the right place’, terwijl in den beginne dat wel in de bedoeling lag en als zodanig ook is verkocht aan het electoraat.
Gast John Krisnadath zei hierover dat men geen beleid kan voeren met presidentiële commissies. Men gaat het moeten hebben van de ministers en zolang ‘the right man on the right place’ er niet is, zal men geen prestaties kunnen neerzetten. ‘Het is in mijn ogen een misvatting dat ambtenaren tegenwerken. Als een ambtenaar geen respect voor jouw heeft als minister of als vicepresident,  dan komt men in problemen en dat is nu het geval’, benadrukt Krisnadath. Het komt erop neer dat de president gedwongen zal zijn om het ministerteam weer te reshuffelen  en de presidentiële commissies te ontbinden en opnieuw te beginnen om de komende drie jaar daadwerkelijk uitvoerbaar beleid te ontwikkelen.

error: Kopiëren mag niet!