Wegbarricade Orleanekreek opgeheven

De wegbarricade, waarvan enkele dagen geleden sprake was te Orleanekreek aan de Oost Westverbinding in het district Commewijne, is opgeheven door tussenkomst van de gewestelijke politiecommandant en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. Een van de gedupeerden, Dharmsingh Goeptar, zegt heel verheugd te zijn. Maar tegelijkertijd vindt hij dat er geen barricade hoefde te zijn. Dit kon middels dialoog opgelost worden. ‘Maar ja, die persoon weigerde te praten.’
De persoon was van oordeel dat de weg over zijn eigendomsterrein liep. Hij plaatste 4 duikers op het wegdek als barricade. Het betreffende perceel is in 2007 opgekocht door hem van de oorspronkelijke eigenaar. De weg is door de overheid aangelegd. Goeptar legt er de nadruk op dat bij het verkrijgen van zijn concessie, er een tekening van de betreffende weg voorkwam. ‘Dan kan je onmogelijk overgaan om die weg te barricaderen. Het is iets dat door de overheid is aangelegd.’ De ondernemer legt er de nadruk op dat hij de weg onderhoudt. Deze is ongeveer drie en een halve kilometer lang. Ook zijn er andere ondernemers die gebruikmaken van deze weg. Gedurende de periode van een week waarbij de weg was gebarricadeerd, heeft hij enorme schade geleden. ‘Ik heb twee bestellingen verloren.’ De schade loopt in de duizenden SRD’s.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!