Verdachte in zedenzaak beweert dat slachtoffer alles heeft gedaan

De 25-jarige Edson H. staat terecht wegens verkrachting van een 12-jarig meisje. Het slachtoffer is intussen 13 jaar geworden. Rechter Sieglien Wijnhard hoorde het slachtoffer in de raadkamer. Ook de moeder van het slachtoffer was opgeroepen. Zij gaf aan dat zij ijsjes en pimba verkoopt. Op 9 januari 2012 was de moeder niet thuis. Haar buurtgenoot informeerde de moeder dat zij een jongen in de woning zag gaan. Volgens de buurtbewoners waren de kleine kinderen aan het schreeuwen. Toen de moeder thuis arriveerde, zag zij overal bloed in de slaapkamer. De verdachte had zich in de vliering verscholen. De moeder vermaande de verdachte om van de vliering te komen. Het lichaam van het slachtoffer vertoonde snijverwondingen. Volgens verklaring van de moeder heeft zij haar dochter ook geslagen. Advocaat Robby Neslo vroeg de moeder hierop waarom zij haar heeft geslagen indien zij verkracht is geworden. De moeder antwoordde dat zij het niet goed vond. De andere kinderen waren bang geworden.
Edson verklaarde op zijn beurt dat hij het slachtoffer vanaf december van het vorig jaar kent. Zij had de verdachte gebeld en doorgegeven dat haar moeder niet thuis was. Toen hij thuis bij het meisje arriveerde, maakte zij de deur open en bracht hem naar de kamer. Hij beweerde dat het slachtoffer alles met hem heeft gedaan en hij gewoon heeft gestaan. Hij zelf heeft niets met haar gedaan. Op de vraag van de rechter hoe het meisje aan de verwondingen kwam, kon de verdachte geen antwoord geven. De rechter stelde de zaak uit voor requisitoir en pleidooi.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!