TCT zet PLO op zijspoor in herregistratie bussen

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en het kabinet van de vicepresident hebben de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) op een zijspoor gezet. Deze overheidsinstanties hebben de PLO niet betrokken bij de herregistratie van de particuliere lijnbussen. De PLO heeft daardoor van haar zijde de leden ook niet opgeroepen zich aan te melden bij KKF. De herregistratie van de Lijn 7- en de PL-bussen vond deze week plaats op het KKF-terrein. Er is verontwaardiging alom onder de leden van de PLO. De bushouders van Lijn 7 en PL hebben noodgedwongen en met tegenzin gehoor gegeven aan de eenzijdige oproep van TCT.
Een PLO-topper zegt aan Dagblad Suriname dat een vergadering over de herregistratie vorige week is ‘gebost’, toen de PLO opheldering vroeg over de vergunningen, die waren ingehouden bij de voorgaande registraties. Die vergunningen zijn niet meer afgegeven. Ook is duidelijkheid gevraagd over de SRD 25 die de 1400 leden moesten betalen bij de eerste herregistratie in 2006. Er is toen meer dan SRD 25.000 betaald en er is geen duidelijkheid wat er met het geld gebeurd is. Ook bij deze herregistratie moeten de bushouders weer eens SRD 25 betalen. De bushouders vinden dat met de herregistratie sommige figuren bij de overheid grof geld maken. Bij de gesprongen vergadering van vorige week zaten behalve vertegenwoordigers van de PLO, ook Alexander Gesser,  adviseur Transport van de vp en vertegenwoordigers van TCT en de Bushouders Bond Suriname (BBS).  De registratie van deze week had een stroef verloop, omdat  de oproep  van TCT onduidelijk was bij het gros van de bushouders.
Bushouder Edmund Dundas  vindt het jammer  dat TCT en Gesser weigeren  duidelijkheid te geven over de overdracht van vergunningen. De vergunningen zijn bij de eerste registratie ingeleverd en niet teruggegeven. Het bevreemdt de bushouders dat het TCT in de afgelopen zes jaar niet gelukt is de ordening te brengen, ondanks de PLO tot vorig jaar nog had meegewerkt. De meesten van hen bekruipt het gevoel dat TCT de ordening wil doorvoeren om het enge partijbelang. Men wil volgens Dundas  de bussen die teveel zijn, weghalen om de vergunning dan te geven aan partijgenoten. Dat is ook de reden waarom de vergunningen nog niet zijn afgegeven.
 

error: Kopiëren mag niet!